Eigen schepen | Van Ouwerkerk BV

Eigen schepen

Eigen schepen, zelf winnen

Een van de sterke punten van Van Ouwerkerk is de eigen winning van zand en schelpen. U krijgt uw product rechtstreeks van de bron. Dat is duurzaam en bespaart extra (overslag)kosten. Wij beschikken over drie schepen om het zand uit de Noordzee en de Westerschelde te winnen.

We zeven en wassen het gewonnen materiaal zelf, daarmee ontvangt u een direct toepasbaar product. Alle door ons gewonnen producten zijn gecertificeerd volgens de Nederlandse en Belgische regels. We leveren dan ook een constante kwaliteit.

Sleephopperzuiger Middelburg kan het zand zowel droog als nat afvoeren.

De Hydra haalt behalve zand ook schelpen uit de Noordzee. Daarmee behoren wij tot het selecte groepje Nederlandse producenten van Noordzeeschelpen.

Van Ouwerkerk is de trotse eigenaar van de twee zeewaardige sleephopperzuigers Middelburg en Hydra en de stationaire zandzuiger Polaris die zand wint op de Westerschelde.

De Middelburg

De Middelburg is sinds 2019 actief nadat wij een vrachtschip in aanbouw (casco) hebben laten ombouwen tot sleephopperzuiger. De belangrijkste aanpassingen betroffen de installatie van de baggeruitrusting, de zeefinstallatie en de lossystemen voor zowel droog als nat materiaal. Het schip is uitgerust met twee telescopische spudpalen. Daarmee kan de Middelburg ook lossen op plaatsen zonder aanlegplaats en bij sterke stromingen.
De Middelburg is 90 meter lang, 14,5 meter breed en 7 meter diep.

Hydra

Ook onze Hydra (70 meter lang, ruim 10 meter breed en 5,5 meter diep) vaart op de Noordzee. Zij is toegerust om zowel zand als schelpen te winnen.

Polaris

De Polaris is het schip dat het langst tot de vloot van Van Ouwerkerk behoort. Deze stationaire zandzuiger werkt op de Westerschelde waar wij 2 concessies hebben.

Op zoek naar een producent van zand en schelpen? Of een leverancier van grind, granulaat of grond?

Bij Van Ouwerkerk in Middelburg vindt u een breed assortiment van deze en andere producten. Wij helpen u graag het juiste product te kiezen.

Vaak hebben we het gewoon op voorraad en direct leverbaar, zowel over water als per as. En altijd tegen een zeer scherpe prijs!

Daarom Van Ouwerkerk

©2022, Van Ouwerkerk | Wigman Van Dijk
Uijterschootweg 14 | 4338 PN Middelburg | info@vanouwerkerkbv.nl | tel. 0118-612728
Scroll naar top