Eigen schepen | Van Ouwerkerk BV

desktop

Tablet

Mobiel

Eigen schepen

Eigen schepen, zelf winnen

Een van de sterke punten van Van Ouwerkerk is de eigen winning van zand en schelpen. U krijgt uw product rechtstreeks van de bron. Dat is duurzaam en bespaart extra (overslag)kosten. Wij beschikken over drie schepen om het zand uit de Noordzee en de Westerschelde te winnen.

We zeven en wassen het gewonnen materiaal zelf, daarmee ontvangt u een direct toepasbaar product. Alle door ons gewonnen producten zijn gecertificeerd volgens de Nederlandse en Belgische regels. We leveren dan ook een constante kwaliteit.

Sleephopperzuiger Middelburg kan het zand zowel droog als nat afvoeren.

De Hydra haalt behalve zand ook schelpen uit de Noordzee. Daarmee behoren wij tot het selecte groepje Nederlandse producenten van Noordzeeschelpen.

Van Ouwerkerk is de trotse eigenaar van de twee zeewaardige sleephopperzuigers Middelburg en Hydra en de stationaire zandzuiger Polaris die zand wint op de Westerschelde.

De Middelburg

De Middelburg is sinds 2019 actief nadat wij een vrachtschip in aanbouw (casco) hebben laten ombouwen tot sleephopperzuiger. De belangrijkste aanpassingen betroffen de installatie van de baggeruitrusting, de zeefinstallatie en de lossystemen voor zowel droog als nat materiaal. Het schip is uitgerust met twee telescopische spudpalen. Daarmee kan de Middelburg ook lossen op plaatsen zonder aanlegplaats en bij sterke stromingen.
De Middelburg is 90 meter lang, 14,5 meter breed en 7 meter diep.

Polaris

De Polaris is het schip dat het langst tot de vloot van Van Ouwerkerk behoort. Deze stationaire zandzuiger werkt op de Westerschelde waar wij 2 concessies hebben.

Scroll naar boven